چگونه مشاور تحصیلی بشویم؟
چگونه مشاور تحصیلی بشویم؟ مشاوره جز شغل های پر طرفدار امروزی هست .فکر کردن به شغل دوم در زمینه تحصیلی و قدم گذاشتن توی این راه بیشتر برای دانشجو ها در کنار تحصیل و اونایی کلا یه صورت تخصصی در باره مشاوره و روانشناسی می خونند ، این شغل رو با آگاهی بیشتر مردم در بارش محبوب کرده. در مرحله اول لازمه نسبت به شغل مشاوره تحصیلی یه شناختی پیدا کنیم و بفهمیم اصلا وظايفش چی هست و در آمدش چطوریه.
مجموعه کنکور سلام قصد داره مخصوصا دانشجو ها رو با این شغل که میتونه بسته به شرایط و علاقش به این زمینه ، مشغول بشه ، آشنا کنه. البته که داوطلبان کنکور هم لازمه اگه دوست دارند در این زمینه مشغول بشند، تلاش کنند که رتبه برتر بشند یا این رشته رو تو دانشگاه ادامه تحصیل بدند.
توی این وبلاگ قراره چی برات بگیم؟
- انواع مشاوره تحصیلی
- معرفی کلی انواع مشاوره تحصیلی
- چرا نیاز به مشاور تحصیلی داریم؟
- مکان شغلی مشاوره تحصیلی
- حقوق و آینده شغلی مشاور تحصیلی
- چطوری اقدام به پذیرش مشاور تحصیلی در مراکز و مجموعه های فعلی کنیم؟
- ابزار هایی که یک مشاور کنکور نیاز داره
- خوبی مشاور کنکور شدن
- معرفی دوره تربیت مشاور مجموعه کنکور سلام
- کلام اخر
- سوال های متداول
انواع مشاور های تحصیلی
- هدایت تحصیلی_شغلی
- مشاور کنکور
- مشاوره تحصیلی روانشناختی
هدایت تحصیلی
این دسته از مشاوران با توجه به خدماتی که ارائه می دهند غالبا در مدارس فعالیت می کنند ،این افراد باید فارغ التحصیل رشته های مشاوره یا روانشناسی باشند تا در این زمینه به صورت تخصصی تر آگاه و در حیطه کاری موفق تر باشند
وظیفه مشاورین هدایت تحصيلي:
- بررسی و کشف استعداد های دانش آموز با استفاده از آزمون های مربوطه
- کمک به دانش آموزان ورودی پایه هفتم و نهم برای انتخاب مسیر تحصیلی با هدف شغلی
- آگاه کردن دانش آموزان و والدین و مسئولین مدرسه در زمینه های درسی
- کمک به دانش آموزان در زمینه برنامه ریزی ، رفع اشکالات مطالعاتی، معرفی منابع لازم برای آمادگی تحصیل در دبیرستان سمپاد و نمونه دولتی
- راهنمایی بر اساس آزمون های هدایت تحصیلی _ شغلی
مشاوره کنکور
این گروه از مشاوران از جمله داوطلبان با کسب رتبه های بر تر کنکور می باشند و لزومی بر دارا بودن مدرک تحصیلی خاصی برای فعالیت در این زمینه نمی باشد اما قبل از فعالیت دوره ها و کارگاه های مربوط به این زمینه را شرکت می کنند تا با دایره اطلاعت و تجربه آنها در این زمینه بیشتر شود .یک مشاور کنکور موفق لازمه علاوه بره آگاهی و ارائه خدمات در زمینه گام نهادن در مسیر شغلی و آمادگی برای کنکور باید یک راهنمای تمام توی زمینه رشته خاص مثلا رشته علوم انسانی باشه و از تمام فوت و فن های موفقیت به واسطه این رشته آگاه باشه.
وظیفه مشاور کنکور:
- انتخاب هدف شغلی و کمک به دانش آموز برای تلاش کردن و رسیدن به هدف
- نحوه مطالعه هر درس و آمادگی لازم برای کنکور
- اشراف کامل بر تحلیل و آگاهی از محتوا های مهم و پر اهمیت تاثیر گذار بر کنکور
- آماده کردن برنامه ریزی کنکوری برای دانش اموز به صورت شخصی
- شناخت منابع برتر برای هر درس و معرفی آن بسته به توانایی و نیاز دانش اموز
- کمک به دانش آموز برای رفع خطا های مطالعاتی و سایر زمینه های مربوطه مثل کنترل استرس
- ملزم است پیشرفت و فعالیت های دانش آموز را روزانه بررسی کند و کمک کند با حفظ نقاط قوت ، نقاط ضعف را رفع کند
- کمک به حفظ روحیه دانش اموز با ارائه انگیزه و امید
- کمک به دانش آموز در زمینه انتخاب رشته دانشگاهی
مشاوره تحصیلی روانشناختی
این دسته از مشاوران غالبا در مراکز مشاوره فعالیت می کنند و اکثر مراجعین آنها دانش آموزان رده سنی دبستان و والدین آنها می باشند تا برای کشف اختلال های پایه برای آموزش و رفع آنها اقدام کنند. لازم است این دسته افراد فارغالتحصیلان رشته های روانشناسی مشاوره و یا روانپزشکی باشند.
وظیفه مشاورین تحصیلی روانشناختی
- رفع اختلالات یاد گیری ، مشکلات کنترل استرس، بیش فعالی ، دیکته نویسی ، یادگیری ریاضی و…
- آموزش به والدین داری فرزند اوتیسم ، بیشفعال
- آموزش نحوه ارتباط موثر والدین با فرزندان دارای مشکل
- آموزش نحوه ارتباط دانش اموز با والدین و معلمین
چرا نیاز به مشاور تحصیلی داریم؟
- حل علامت سوال های توی ذهن در مسیر موفقیت
- اونها با رتبه برتر ها و تو زمینه کاری با افراد موفق زیادی در ارتباط هستند و افراد باتجربه این زمینه خیلی میتونند به ما کمک کنند
- غالبا توی مسیر تحصیلی افرادی رو انتخاب می کنیم که مقصد هدفش با ما یکی بوده و کمک میکنه تو مسیر به بی راهه نزنیم
- اونها تحلیل هایی اخیر و اخبار های داغ رو در باره کنکور و مسیر تحصیلی برات آماده دارند و بین اخبار و حواشی گمراه نمیشی
- منابع مفید برای رسیدن به هدفت رو ميدونند
- با حمایت و پشتیبانی مخصوصا توی سال کنکور انگیزه خواهی گرفت
مکان شغلی مشاورین تحصیلی
مشاورین تحصیلی در مدارس و مراکز مشاوره می توانند مشغول به فعالیت شوند و آنها به صورت های: جلسه حضورزی با مراجع، تماس های تلفنی، برگزاری جلسات به صورت آنلاین ، جلسات خود رو برگزار کنند . هر روش بسته با شرایط مشاور و مراجع صورت میگیره و بهترین این حالت ها در اولویت اول مشاوره حضوری و در اولویت دوم مشاوره آنلاین به صورت تماس تصویری می باشد. چرا که لازم است هر دو ،چه مراجع که مشاور ، از زبان بدن یکدیگر بهره ببرند و روند کار بهتر پیش برود.
حقوق و آینده شغلی مشار تحصیلی
موردی که برای توضیح این مورد برای هر شاخه از مشاوره تحصیلی باید در نظر گرفته بشه اینه که هر مشاور با توجه به اون اعتماد جلب کرده و سابقه فعالیت ، هر چه مراجعین بیشتری داشته باشه ، درآمدش بیشتر خواهد بود و این مورد میتونه حتی ماهیانه بیشتر از ۱۰ ملیون هم باشه. پس مشاور هر چه مستمر تر در حال فعالیت باشه و رزومه کاری بهتر داشته باشه در آمدش بیشتر خواهد بود.
آینده شغلی کار مشاوره تحصیلی روز به روز با آگاهی مردم نسبت به این شاخه و اهمیت کمک گرفتن در زمینه تحصیلی رو به رشد خواهد بود و در این شغل هر کس بروز تر باشد موفق تر خواهند شد.
چطور اقدام به پذیرش مشاور تحصیلی در مراکز و مجموعه های فعلی کنیم؟
بعد از انتخاب علاقه حیطه فعالیت باید پایه و اساس که همون کسب آگاهی و مهارت های لازم هست ، دنبال بشه . برای زمینه هدایت تحصیلی و مشاوره روانشناختی که کسب مدارک در رشته های روانشناسی و مشاوره الزامی هست و افراد با گذروندن دوره های لازم در دانشگاه و شرکت توی کارگاه های مربوطه مهارت های لازم رو کسب می کنند . هر چه افراد مشغول به این شاخه مدرک تحصیلی و سابقه کاری بهتری داشته باشند از نظر عموم ، مخاطب های بیشتری خواهند داشت .میمونه رشته مشاوره کنکور که لازم میدونم به خاطر گنگ تر بودنش بیشتر در این باره صحبت کنم . گفتیم این شاخه رو غالبا شرکت کننده های رتبه برتر کنکور که دوست دارند به سایر داوطلبان کنکور در سال های پیش رو کمک کنند و یک حامی خوب باشند ، دنبال می کنند و لازمه قبل از شروع دوره های لازم رو بگذرانند و یکسری ابزار های لازم برای فعالیت در این زمینه داشته باشند.
مشاورین کنکور با وجود الزام نبودن کسب مدرک ، باید در گام اول خودشون از رتبه های برتر کنکور باشند تا اون آگاهی و تجربه های کسب شده در دوران تحصیل به واسطه رتبه معرفی کلی بشه . در ادامه فعالیت هم با ارائه نمونه کار هاشون می تونند به شهرت و افزایش مراجع برسند.
در مرحله اول لازم هست دوره های مربوط و سوابق کاری که مد نظر مجموعه ها می باشد را ارائه بدید . معرفی سابقه های قبولی نیز توی این مرحله لازم است.
اگر تازه کار هستید لازمه رتبه و سوابق تحصیلی و دوره های گذرانده رو گزارش بدید.
هر مجموعه بسته به لزوم آگاهی فرد مشاور دوره های مربوطه را هر چند سابقه فعالیت در این زمینه را داشته باشید برگزار می کنه و پس از تایید اولیه باید دوره هارو بگذرونید و و در آخر بعد از تایید مصاحبه از طرف مجموعه ، پذیری خواهید شد.
ابزار های یک مشاور کنکوری
یکم اسم ابزار شاید ذهن شما رو ببره به سمت تجهیزات و مکان لازم برای ارائه مشاور کنکور ولی خوبیه فعالیت توی این زمینه برای علاقمندانش اینه که غالبا به صورت مجازی با تماس های تصویری و گزارش فعالیت توی پیام رسان ها انجام میشه .منظور از ابزارهای لازم موردی از جمله 👇هستند:
علاقه به فعالیت در زمینه مشاوره کنکور: توی مرحله اول برای انجام هر کاری و شروع حرفه ای علاقه حرف اول رو میزنه . این حس علاقه کمک می کنه تا در ادامه با وجود چالش های شخصی مشاور بتونه اون روحیه خودش رو حفظ کنه و به کارش لطمه ای وارد نشه. دیده شده افرادی که تنها به هدف کسب در آمد وارد فعالیت در این زمینه شدند، از یه جایی به بعد این کار رو رها کردند پس باید اول با توجه به شناخت نسبت به خودتون و علاقتون این هدف رو دنبال کنید. پس لازمه با شناخت خودتون و توانایی برقراری ارتباطتون و کشف علاقتون توی این مسیر قدم بگذاری.
مشاوره کنکور باید خودش جز رتبه برتر ها باشه: قبلا هم اشاره شد که این مورد با وجود عدم دوره رسمی مثل تحصیلات رشته مشاوره در دانشگاه نداره . در مرحله اول دانش اموز به رتبه و رشته قبولی فرد نگاه میکنه و اگر کسی به فعالیت تو این زمینه علاقه داره، لازمه جز رتبه برتر های کنکور باشه. اون حس اعتماد و جلبش به ولسطه اون رتبه و موفقیت داد زده میشه.
ارائه رزومه کاری به واسطه پیج شخصی یا کانال توی پیام رسان ها: اون حس اعتماد رو هر کسی با بررسی رزومه و نظر افرادی که از اون خدمات استفاده کردند محقق میشه. پس لازمه برا اطلاع رسانی ها و اینکه رزومه کاریت مشخص بشه از فضای مجازی کمک بگیری و تولید محتوا هم انجام بدی.
مشاور کنکور باید منظم باشه: در اجرای هر برنامه و طرحی نظم حرف اول رو میزنه و کمک میکنه طبق برنامه هدف نهایی اجرا بشه. یک مشاور کنکور خوب در مرحله اول لازمه خودش برنامه ریزی و discipline داشته باشه، توی مسیر کاری باید اون حس مثبت نظم رو هم به دانش آموز منتقل کنه ، با اجرای تماس های هفتگی منظم ، ارسال برنامه دانش اموز سر وقت خودش و زمان گذاشتن رو تحلیل گزارش های روزانه ، این هدف دنبال میشود
فن بیان خوب: کلا زمینه مشاوره این ابزار جز اصلی ترین ها براش به حساب میاد .اینکه با اعتماد به نفس و مسلط صحبت کنه و بتونه اون آرامش لازم رو برای مراجع ایجاد کنه بسار مهم هست. فرد مشاور لازمه شرایط مراجع رو درک کنه و بسته به شرایط فی الحال داوطلب کمکش کنه و این حس هم دردی توی فن بیان و زبان بدن بروز داده میشود. فن بیان مشاوره توی مرحله اول که معارفه هست مشخص میشه و این جلسه از مهم ترین جلسات شروع دوره مشاوره هست. ایجاد اون حس اطمینان از برنامه ریزی خوب و حمایت کافی از طرف مشاور توی روند کار خیلی اهمیت داره.
اهمیت آراستگی و توجه به حفظ ظاهر در دوره مشاوره: یک مشاور توی نگاه اول و مخصوصا جلسات معرفه از نظر ظاهر هم مورد بررسی مخصوصا دانش اموز قرار میگیره و باید پوشش مناسب باشه و حتی جلسات هفتگی اون اگه به صورت مجازی هست به صورت تصویری با رعایت این مورد باشه . در ادامه به اهمیت برقراری ارتباط چهره به چهره بیشتر اشاره میکنم هر چند که توی موارد قبلی هم ریزه اشاره شده.
برقراری ارتباط چهره به چهره به صورت مجازی یا حضوری: اغلب مشاور های کنکور خدمات خودشون رو به صورت مجازی ارائه ميدند و لازمه اون اصل چهره به چهره شدنه برای درک یکسری موارد از زبان بدن و انتقال هیجانات مثبت صورت بگیره و تاکید میشه تماس های هفتگی به صورت تماس تصویری اجرا بشه .
آگاهی نسبت به انواع تیپ شخصیتی های افراد: بعضی دوره های مشاوره توی جلسه معارفه یک آزمون شخصیت شناسی که اکثرا از آزمون mbti استفاده می کنند ، نسبت به خلقیات دانش اموز و عادت هایی که براساس آمار ها و داده ها به ثبت رسیده به شناخت بهتری نسبت به دانش آموز میرسند و توی روند هار و برنامه ریزی بهشون کمک میکنه.
برقراری ارتباط لازم و موثر با ولدین: توی دوران مشاوره لازمه نسبت به بعضی از روند های دوره در صورت نیاز و حتی آگاه کردن والدین در زمینه برخورد و همکاری با دانش اموز کنکوری ، حفظ توقع و عدم وارد کردن استرس در این دوران ، ایجاد محیط مطالعه مناسب توی خونه یا خرید اشتراک پانسیون ، فراهم کردن منابع لازم و…. لازمه والدین هم در جریان باشند و اون ارتباط حسنه با والدین هم برقرار بشه
آگاهی نسبت به چالش های دوران تحصیلی کنکوری: توی دوران مطالعه کنکوری بعضا به خاطر اون حساسیت بازه زمانی داوطلب ها پیش میاد که مشکلات کوچیک هم پیش پاشون قرار بگیره و به کل روند مطالعه رو مختل کنه . پس لازمه با چالش های احتمالی طبق تجربه یا مطالعه و مشورت در مشاورین این عرصه یک مشاور خوب آگاه باشه و اون موارد مشابه که به موفقیت منتهی شده رو به یاد بیاره و اون روحیه فرد رو برگردونه . لازمه مهارت خوبی توی خورد کردن مسائل برای دانش اموز داشته باشه چون اکثر مشکل ها فقط توی ذهن بزرگن و راحت میشه حلشون کرد.
آگاهی نسبت به رشته ها و دانشگاه های معتبر مربوطه: هر مشاور کنکور خوب لازمه دانشگاه های صدر جدول رشته کاری خودش رو بشناسه. طبیعی هست که هر داوطلب خواهان پذیرش توی بهترین اونهاست و لازمه با توجه به هدف تحصیلی فرد علاوه بر استفاده از این مورد توی موارد انگیزشی، برنامه و روند تحصیلی رو به نحوی مدیریت کنه که داوطلب به هدفش برسه .مثلا بدونه آخرین رتبه پذیرش شده فلان دانشگاه چند بوده، درصد های پذیرفته شدگان توی چه رنجی بوده و…
آگاهی نسبت به رشته های مربوطه و انتخاب رشته : هر مشاور کنکور باید در زمینه انتخاب رشته و اطلاعت مربوط به دفترچه انتخاب رشته ، حدود پذیرش رتبه برای هر دانشگاه مطلع باشه تا بتونه به داوطلب کمک کنه تلاش هاش رو به ثمر برسونه . لازمه شناخت کلی از رشته های دانشگاهی داشته باشه که درصورت تغییر اولویت ها کمک کنه داوطلب رشته مناسب با شخصیت و علاقش پیدا کنه. پس لازمه بروز ترین اطلاعات این زمینه رو هم بررسی کنه.
تسلط بر برنامه ریزی مناسب: در دوران تحصیل نیاز به برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت هست ، غالب مراجعین کنکوری به مشاور ،ضعف در برنامه ریزی هست که در این مورد یا کارگاه های کسب مهارت برنامه ریزی از طرف مشاور ارائه میشه یا به درخواست مراجع خود مشاور برنامه ریزی رو انجام میده . فرد مشاور لازمه نسبت به فوت و فن های برنامه ریزی و انواعش و اجرای مناسب ترین بسته به شرایط داوطلب به صورت شخصی سازی شده ، برنامه ریزی کنه. با توجه به لزوم برنامه ریزی برای حتی اندک کار های روزمره به اصطلاح اول چاله رو بکن بعد مناره رو بدزد ، این مهارت بسیار در اجرای طرح مشاوره موثر است. یک اشاره کوچیک به نمونه مهارت های لازم به این شاخه رو بکنم: آگاهی نسبت به پایه های برنامه ریزی، حالت های مختلف برنامه ریزی ، ویژگی های یک برنامه ریزی مفید، مهارت اولویت دادن و…پس متوجه شدید که برنامه ریزی صرفا برنامه نویسی نیست و باید قلق کار دستتون باشه.
توانی حفظ روحیه و امید در مراجع: توی مورد قبل از اصطلاح غالبا استفاده کردم .درسته… این مورد برای دسته اندکی از دانش آموزان قابل حل هست و خودشون برنامه میریزند و این برنامه تنها گاها نیاز به یه حمایت و نظارت داره . لازمه مشاور کنکور تو حفظ روحیه داوطلب کنکور هم برنامه داشته باشه. تحقیقات نشون میدن برای ۹۰درصد مردم هدفی رو که شروع می کنند و براش تلاش می کنند نیاز به یاد آوری داره چون فراموش می کنند که چرا شروع کردند و باعث میشه رهاش کنند. پس حفظ روحیه انگیزه و امید دادن به داوطلب و همدردی با اون میتونه اون حس حمایت براش جلب بشه و توی مسیر سیر صعودی پیشرفت رو به دنبال داشته باشه. انگیزه دادن میتونه به هدف بهتر شدن و یا ترس از بد تر شدن انجام بشه و هر دو این ها بسته به تحلیل مشاور به صورت شخصی برای دانش اموز اجرا خواهد شد.
درک و همدردی با رعایت چارچوب : مورد دوم که میتونم بگم از اصطلاح غالبا و مکمل مهارت حفظ انگیزه باید هر مشاور کنکور بهش توجه کنه ، همدردی هست که اون حس اطمینان و حمایت خارجی برای دانش اموز انجام بشه . به ویژه توی سال فشار های روانی در کنار هجوه ها و استرس های مدیریت نشده که لازمه برای رفعش کار بشه ، دانش اموز تو بعضی از مواقع نیاز به دوتا گوش شنونده داره که تخلیه فکری بشه و در آخر برا بهتر شدنش یه راهکار بگیره . پس لازمه مشاور خوب توی این حالت صبور باشه و برای اینجور برنامه هام وقت بزاره تا هم اون حس صمیمت حفظ بشه هم راه حلی ارائه بشه .
آگاهی نسیت به انواع تفریحات سالم و نیاز های غذایی در دوران کنکور : لازمه هر داوطلب کنکوری در کنار پر بار کردن مغزش به روحش هم رسیدگی کنه و بعضا استراحت هایی داشته باشه. این مورد رو یک مشاور خوب به خوبی درک کرده و توی برنامه ریزیش هم جایی برای این گزینه قرار میده . در دوران مطالعه کنکوری لازمه داوطلب دقت زیادی به برنامه غذایی و خواب خودش داشته باشه و نباید به لحاظ جسمانی خودش رو فراموش کنه. لازمه از مکمل های غذایی و دارو های تقویت کننده استفاده کنه . یک مشاور خوب سعی میکنه به روش های سالم و استاندارد برای افزایش تمرکز داوطلب راهکار ارائه بده و نباید دارو های افزایش تمرکز که وابستگی دارویی دارند رو معرفی کنه.
آشنایی با نحوه مطالعه هر درس: توی فعالیت در زمینه مشاوره کنکور غالبا مشاور ها در زمینه ای فعالیت می کنند که خود رشته مربوطه رو گذرونده باشند و این کمک می کنه اگه اولا خود فرد اون شرایط مشابه داوطلبی رو گذرونده و نسبت به روش های مطالعه هر درس آگاه هست و باید برای هر درس جدا فایل نحوه مطالعه به صورت ویس آماده کنه تا در اختیار داوطلب بزاره .
بروز بودن در زمینه اخبار و آزمون ها: فرد مشاور لازمه نسبت به اخبار اخیر در زمینه کنکور و شرایط برگزاری اون آگاه باشه چرا که نیاز به اطلاع رسانی داوطلب رفع بشه و خود داوطلب از اخبار و هجوه و جو استرس زای اون دور باشه و بتونه بهتر رو هدفش تمرکز کنه . پیشنهاد دوری از اخبار و حاشیه های دوران کنکور بسیار مهم است و باید داوطلب توجیه شود که اطلاع رسانی ها در شورت قطعی شدن و نیاز در اختیار او قرار می گیرد و باید از اخبار فاصله بگیرد.
در زمینه آزمون ها لازم هست مشاوره با اطلاع از تحلیل های اخیر از سوالات کنکور بخش های مهم و تست خیز منابع کنکور رو بشناسه که با برنامه ریزی خوب کمک کنه داوطلب در اون بخش ها قوی تر بشه و ضعف هاش از بین بره. همچنین لازمه درصد های لازم برای قبولی توی شاخه های تحصیلی بسته به گزارش تحلیل های قبولی های سال قبل با پیش بینی راهنمایی کند که فرد درصد لازم رو کسب کنه. مشاور تحصیلی خوب لازمه آگاه باشه نسبت به ضریب هر درس و اون بروز بودنه رو منتقل کنه تا مراجع سر درگم فهمیدن این اطلاعت نباشه.
دارا بودن مهارت استفاده از هوش مصنوعی و سایر نرم افزار ها در زمینه ارائه مشاوره: لازم هست مشاوره با رشد علم فناوری نیز رشد کنه تا از نسلی که برای مشاوره بهش مراجعه کردند حس عقب ماندگی ایجاد نکنه . بهتر هست مثلا برای ارائه برنامه هفتگی در قالب فایل word برنامه هفتگی رو اماده کنه و یا توی سایت های بروز شده تماس های تصویری هفتگی خودش رو اجرا کنه .
آگاهی نسبت به انواع منابع چاپ شده از انتشارات: منابع کمک درسی تستی جز ابزار های مهم آمادگی کنکور هست و باید بسته به سطح دانش اموز و هدف در نظر گرفته شده منابع مناسب ارائه بشند . مشاور خوب باید میدونه توی هر دوره مثلا تابستون ، توی دوران مدرسه، دوران جمعبندی و… چه منابعی لازم هست و کدوم مورد بسته به سطح دانش اموز مناسبه ، کدوم انتشارات برای فلان درس قوی تر کار کرده و….
اطلاع از انواع تست ها و انواع روش های تست زنی: هر درس بسته به محتوای خود تست های مخصوص به خودش رو داره و لازمه برای کسب مهارت کافی با روش درس و انتخاب تست درست تمرین بشه.
آگاهی نسبت به روس های مدیریت استرس و نحوه طراحی plan برای آزمون ها: کنترل استرس بزرگ ترین چالش برای داوطلبان هست که باعث مختل شدن تمرکز در حین آزمون میشه .لازمه داوطلب کنکور قبل با شرکت در پیش آزمون های مجموعه های مطرح و آموزش روش های مدیریت آزمون سر جلسه آزمون آگاه بشه . داشتم plan در حین آزمون باعث میشه هر کسی به صورت شخصی با توجه به مهارتش اولویت بندی هایی رو انجام بده که توی رشد درصد و تراز بهش کمک میکنه و این مورد هم جز مهارت های لازم برای هر مشاور هست که باید یه داوطلب کنکور آموزش بده. پس باید اون مهارت مدیریت خود و آزمون در زمان کنکور اموزش داده بشه و تمرین بشه .
آشنایی نسب به آزمون های آزمایشی در حال اجرا : مجموعه ها و موسسه های مختلفی آزمون های آزمایشی قبل از کنکور اجرا می کنند و به خاطر اهمیت تداعی کردن حالت آزمون و قرار گرفتن در اون شرایط و لزوم تحلیل اون ، باید یک مشاور کنکور خوب از سطح آزمون ها ک نمونه تحلیل های انجام شده از اون آگاه باشه و حتی در صورت نیاز خودش از دانش اموز آزمون بگیره. پس لازمه برنامه لاهبردی آزمون هارو در اختیار داشته باشه و باتوجه به شرایط دانش اموز آزمون مناسب رو معرفی کنه.
بروز بودن در باره بهترین آموزش های روز برای هر درس: لازمه نمونه ای از تدریس دبیر های مجازی ک دوره ها رو هر مشاوری تحلیل کنه و با توجه به نظر شرکت کننده های دوره بهترین مورد اونهارو بدونه چی به چی هست تا در صورت نیاز به آموزش های بیشتر رانش اموز و یا رفع اشکال آموزشی به دانش آموز معرفی بشه.
اماده کردن و ارائه طرح کار در دوره مشاوره: لازمه هر مشاوره یه ارائه کلی به صورت فایل صوتی یا اکثرا ارائه مطالب در جلسه معارفه اولیه مسیر دوره مشاوره خود رو با دانش اموز در میون بزاره تا اون گره ذهنی دانش اموز از مسیر پیشه رو باز بشه و اون حس اطمینان و اعتماد بیشتر.
رعایت حد مرز مشاور با مراجع: باید به این مورد توجه بشه که تو دوران تحصیل کنکوری داوطلب برای حفظ تمرکزش باید از رابطه با جنس مخالف پرهیز کنه و نباید وارد رابطه دوگانه با مشاور بشه .پس در ابتدا اگر متوجه شدید وارد رابطه شده توجیهش کنید توی این بازه فاصله بگیره . لازمه مرز و چارچوب هایی رعایت بشند که دلبستگی بین مشاور و مراجع پیش نیاد. به علت فشار های روانی زیاد وارد شده در این دوران باعث دلباختگی فرد نسبت به مشاور میشه در راهکار اول پیشنهاد میشه مراجعین از اقوام و بستگان نباشند و در ادامه لازمه مشاور با فرد غیر هم جنسش با لحنی محترم و جدی صحبت کنه . اگر متوجه این حس مراجع نسبت به خود شدید باید با تغییر اندک اندک رفتار به سمت جدی تر بودن نظر اون رو تغییر بدید.
خوبی های مشاوره کنکور شدن
اشاره شد که افراد علاقمند به زمینه مشاوره باید تو این زمینه فعالیت کنند . و خوبی علاقه به این زمینه اون حس رضایت از شغل رو به همراه میاره . کسایی که از روی علاقه این کار رو انتخاب می کنند با خوب شدن حال دانش اموز و شاهد بودن پیشرفت آدم های دغدغمند و هدف دار حالشون خوب میشه. مورد دیگه اینکه مشاور تو این مسیر مرتب بروز میشه توسعه فردی ای که برای خودش ایجاد میکنه باعث میشه تجربش هم زیاد بشه. مورد آخر هم کسب در آمد خوب هست ، در ابتدای فعالیت مشاور لازمه گاهی خدمات رو به صورت رایگان ارائه بده و اون اعتماد رو کسب کنه ولی در ادامه میشه به سطح مطلوبی از درآمد تو این زمینه رسید.
معرفی دوره تربیت مشاور جموعه کنکور سلام
همه موارد گفته شده باز سرفصل های رفتاری لازم برای مشاور تحصیلی هست و وقتی کسی وارد این حیطه کاری بشه متوجه میشه هر کدوم چقدر گسترده تر هست و لازمه تجربه کسب کنه . حال میخوام به این سوال پاسخ بدم که این آموزش ها رو از کجا کسب کنیم؟
قبلا هم اشاره شد که هر مجموعه دوره به خصوص خودش رو داره ولی میتونی برای تجربه بیشتر و فعالیت با مجموعه های بیشتر دوره های مختلف مربوطه رو شرکت کنی . مجموعه کنکور سلام دوره تربیت مشاور داره که تموم مهارت های گفته شده رو آموزش میده و راهکار های حفظ اونها در زمان کار رو هم آموزش میده . این دوره برای دانشجو معلمانی هست که دوست دارند به افراد هم هدفشون کمک کنند . این دوره به صورت ۸ جلسه با ارائه گواهی شرکت برگزار شده و در آخر کسانی که تکالیف رو به موقع ارسال کنند و مصاحبه پذیرش عضویت و آزمون های مربوطه رو قبول بشند، توی مجموعه مشغول به فعالیت و ارائه مشاوره آنلاین میشند. سال ۱۴۰۳ این دوره شامل ۳۰ ساعت کلاس با تدریس مدیر مجموعه آقای انصاری + فایل ضبط شده دوره از مهر ماه با ظرفیت ۴۰ نفر شروع شد و شرکت کننده ها اسفند ماه گواهی خودشون رو دریافت خواهند کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر از دوره تربیت مشاوره با آیدی پشتیبانی در تلگرام و اینستاگرام در ارتباط باشید.
کلام اخر
خاصه…مشاور کنکور شدن و فعالیت توی این زمینه برای علاقمندان این زمینه باعث کسب رضایتشون و پیشرفت توی این مسیر میشه. لازمه برای یک مشاور خوب شدن ، هر روز اطلاعاتت آپدیت بشن، مهارت های جدید یاد بگیری و حتی توی زمینه کاری از همکارات که تجربه بیشتری دارند کمک بگیری .
سوال های متداول شما
- مشاور تحصیلی شدن به عنوان شغل دوم برای دانشجو معلم ها خوبه؟
این مورد در اولویت باید علاقه به این کار وجود داشته باشه و میتونه منبع درآمد خوبی باشه چون هر دو در ارتباط با دانش آموزان هست
- مشاور کنکور شدن همون مشاور تحصیلیه؟
خیر انواع مشاور های تحصیلی :هدایت تحصیلی_شغلی_مشاور کنکور_مشاوره تحصیلی روانشناختی
- برای مشاور کنکور شدن حتما باید فارغالتحصیل رشته مشاوره از دانشگاه باشیم؟
خیر باید دوره های مربوطه رو کسایی که رتبه برتر هستند ببینند و عضو مجموعه ها بشند
- چطوری میتونم دوره تربیت مشاور رو شرکت کنم؟
برای کسب اطلاعات بیشتر ، افزون بر داده های وبلاگ با پشتیبانی در ارتباط باشید
دیدگاهتان را بنویسید