رشته بهداشت مدارس فرهنگیان
معرفی رشته بهداشت مدارس فرهنگیان
همانگونه که از نام این مقاله؛پیداست مجموعه ی کنکور سلام سعی در آن دارد که این رشته ی نو ورود به عرصه ی آموزش عالی را کاملا جامع و با تمام جزئیات معرفی کند و به سوالات شما عزیزان پاسخ دهد تا مبادا دچار ابهاماتی در انتخاب رشته شوید.
در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- رشتهی بهداشت مدارس فرهنگیان چیست؟
- شرح وظایف این رشته چیست؟
- دروس دانشگاهی این رشته؟
- این رشته برای چه کسانی مناسب است؟
- بازار کار و آینده شغلی این رشته چطور است؟
- ادامه تحصیل در این رشته به چه صورت است؟
رشته بهداشت مدارس فرهنگیان چیست؟
رشتهی بهداشت مدارس فرهنگیان را میتوان تا حدودی شبیه به رشته ی بهداشت عمومی دانست، از آنجا که دانشجویان این رشته تحت پوشش وزارت آموزش و پرورش قرار خواهند گرفت؛میتوان این رشته را یکی از شاخه های شغل معلمی دانست و در کل رشته ای ما بین پزشکی و معلمی است.
وظیفه ی فارغ التحصیلان این رشته بررسی سلامت و بهداشت مدارس است و بیشتر با کودکان در زمان کار و دروس پزشکی در زمان تحصیل سروکار دارند.
شرح وظایف بهداشت مدارس
در این رشته فارغالتحصیلان در مدارس (عموما مدارس مقطع ابتدایی) به بررسی سلامت و بهداشت عمومی و سلامت روان و رفتاری دانش آموزان میپردازند. به عنوان مثال قد، وزن، شنوایی و بینایی دانش آموزان را ارزیابی و ثبت میکنند و در پرونده ی سلامت آنها قرار میدهند. همچنین مسئول رسیدیگی به موارد اورژانسی و آسیب دیدگی های سوانح هستند، دیگر وظایف مانند بررسی بهداشت مو و ناخن ها را نیز به عهده دارند.
دروس دانشگاهی رشته بهداشت مدارس
این رشته در ابتدا برای قبولی، دارای مراحل بررسی کامل سلامت جسمانی و روانی، و همچنین مصاحبهی اختصاصی بررسی صلاحیت های عمومی؛ را نیز به همراه قبولی در مراحل کنکور سراسری و کنکور فرهنگیان داراد.
برخلاف اکثر رشته های فرهنگیان این رشته در دو دانشگاه تکمیل میشود بخشی از آن در دانشگاه علوم پزشکی و بخش دیگر در دانشگاه فرهنگیان، اما مانند دیگر رشته های دانشگاه فرهنگیان این رشته نیز باید طی 4 سال و در 8 ترم سپری شود و این رشته دارای 130 واحد درسی در چارت خود میباشد. که بدینگونه تقسیم میشود:
- دروس تخصصی:59 واحد
- دروس پایه:3 واحد
- دروس عمومی:24 واحد
- کارآموزی بهداشت درمانی:8 واحد
- کارورزی آموزش و پرورش:8 واحد
دروس تخصصی | روانشناسی تربیتی_نظریه های یادگیری و آموزش_اصول و روش های راهنمایی و
مشاوره_کاربست فناوری در یادگیری_روانشناسی رشد کودک و نوجوان_اصول و کاربرد شنوایی شناسی دانش آموزان_مهارت های ارتباطی_مراقبت از کودکان با نیازهای ویژه -سلامت روان و اعتیاد با تاکید بر سنین مدرسه_سلامت اجتماعی_فوریت های پزشکی و کمک های اولیه_اصول ارگونومی و ایمنی در مدرسه_بیماری های کودکان_سلامت مادر و کودک_سلامت و بیماری در سن مدرسه_ سلامت باروری_دارو شناسی دارو های اساسی_بیماری های واگیر_ بیماری های غیر واگیر _سلامت مواد غذایی_آموزش بهداشت و ارتقا سلامت در مدارس_روش تحقیق در بهداشت مدارس_نظام سلامت در ایران_ مدیریت مراقبت های سلامت_ اصول ژنتیک و کاربرد آن در سلامت عمومی_ سبک زندگی سالم_سلامت دهان و دندان |
دروس پایه | بیوشیمی_آناتومی_ فیزیولوژی_ زبان تخصصی_ اصول اپیدمیولوژی_پاتوبیولوژی1_
پاتوبیولوژی2_کلیات سلامت عمومی_ جامعه شناسی سلامت_اصول تغذیه_سیستم های اطلاع رسانی سلامت_ اصول سلامت محیط_ آموزش بهداشت و ارتقای سلامت_آمار زیستی_اصول توانبخشی و رفاه اجتماعی |
دروس عمومی | اندیشه اسلامی1_ اندیشه اسلامی2_انسان در اسلام_اخلاق اسلامی_ آیین زندگی_
انقلاب اسلامی ایران _ آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران_ اندیشه سیاسی امام خمینی_تاریخ تحلیلی صدر اسلام_ تاریخ امامت_تفسیر موضوعی قران_ تفسیر موضوعی نهجالبلاغه_ ادبیات فارسی_ زبان انگلیسی عمومی_ تربیت بدنی1_تربیت بدنی2 دانش خانواده و جمعیت_تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران |
کار آموزی
بهداشت درمانی |
کارآموزی در بیمارستان_کارآموزی در مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی_
کارآموزی در مراکز توانبخشی کودکان |
کارورزی
آموزش و پرورش |
کارورزی مدیریت سوانح بیماری های کودکان_کارورزی ارائه مراقبت های سلامت
کودکان_ کارورزی ارائه مراقبت های توانبخشی به کودکان |
بازار کار و آینده شغلی این رشته چطور است؟
امروزه اغلب کشور های توسعه یافته بهداشت را یک مسئله ی مهم میدانند از این رو نیاز به کارشناسان کارکشته در این رشته بسیار حائز اهمیت واقع شده است. در همین راستا این جایگاه شغلی مناسب در آموزش و پرورش برای فارغالتحصیلان این رشته به وجود آمده است. بنابراین دانشجویان این رشته علاوه بر اینکه از بدو ورود به دانشگاه در حال خدمت محسوب شده و حقوق دریافت میکنند بلافاصله پس از پایان دوره تحصیل وارد بازار کار خواهند شد و استخدام آموزش و پرورش خواهند بود.
جا دارد اشاره کنیم که دانشجویان این رشته مانند دیگر رشته های فرهنگیان کسریات 45درصدی ندارند و حقوق دریافتی آنها بیشتر از دیگر دانشجو معلمان است.
ادامه تحصیل در این رشته به چه صورت است؟
دانشجویان مقطع کاردانی میتواند با ادامه تحصیل در رشته های مرتبط فارغ از در نظر گرفتن مرکز اموزش عالی فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ناپویسته و تا دکتری ادامه تحصیل دهند، دانشجویان مقطع کارشناسی این رشته نیز میتوانند در رشته ی بهداشت محیط تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند.
کلام آخر:
و اما کلام آخر اینکه این رشته برای افرادی که هم به معلمی و هم به پزشکی علاقه دارند بسیار مناسب است؛ اگر از آن دسته افرادی هستیدکه از در ارتباط بودن با کودکان و همچنین مسائل بهداشتی و پزشکی لذت میبرید
و روحیه قوی برای اموزش مطالب بهداشتی به کودکان را دارید، درکنار سختکوشی بسیار برای یادگیری دروس پزشکی ، تبریک میگویم رشته ی مناسب خود را پیدا کرده اید.
دیدگاهتان را بنویسید