بهترین فیلم های ایرانی برای دانشجو معلمان
بهترین فیلم های ایرانی برای معلمان و دانشجومعلمان
برای کسب تجربه بیشتر به جای گذروندن مراحل تجربه به صورت تک به تک که مسلما نیاز یه صرف زمان زیادی دارید و با این حال ممکنه تجربه هایی رو سپری کنید که قبلا دیگران از اون درس گرفتند و تجربه رو تجربه کردن خطا ست، پس چیکار کنیم؟
جواب اینه که هرچه مطالعه ما و آگاهی ما از نمونه تجربه افراد بیشتر باشه میتونه به ما کمک کنه از تجربه همکار ها درس بگیریم . آگاهی از نمونه تجربه همکار ها به صورت شرکت توی کارگاه های مهارت آموزی و خوندن نمونه مصاحبه هایی که با مدرسان برتر انجام شده و یا دیدن فیلم هایی تولید شده از داستان زندگی معلم ها و همچنین خوندن نمونه کتاب های به چاپ رسیده مدرسان برتر ، بهتر راه برای کسب تجربه هست.
توی موارد گفته شده به خاطر اون جذابیت و کمتر وقت گیری بیشتر فیلم های زندگی نامه معلم ها مخاطب به خودشون جذب می کنند و در این زمینه کشور های مختلفی محتوا تولید کردند . کنکور سلام قرار هست نمونه ای از این فیلم ها رو به همراه نقدر و تحليل کلی براتون معرفی کنه .
ورود آقایان ممنوع
سال ۱۳۸۹
مدیر یک دبیرستان دخترانه خصوصی با ورود آقایان به مدرسه خود شدیداً مخالفه اما وقتی دبیر شیمی دانش آموزان المپیادی به علت زایمان، شش ماه مرخصی میگیرد، مجبور میشود تا یک دبیر جایگزین به دبیرستان بیاره؛ ولی تلاش وی برای یافتن دبیر المپیاد زن در میانه سال تحصیلی بیفایده بود و مجبور شد یک مرد را بهعنوان تنها گزینه بپذیرد تا از رقابت المپیاد جا نماند اما ورود این آقای معلم مجرد و بی دست و پا و شیطنت دختران دانشآموز و تجرد خانم مدیر جدی و بداخلاق که تا به حال خواستگاری نداشته، لحظات کمدی را در فیلم رقم میزند.
مجموعه دبیرستان خضرا
سال ۱۳۷۵
این فیلم درباره یک دبیرستان دخترونه به اسم حضرا هست که در اون مشکلات و دغدغه های دانش آموزان این بازه سنی به خوبی نمایش داده شده .معلم امور تربیتی دبیرستان سعی داره با انجام فعالیت های اثر بخش و مفید روی این نسل اثر مثبت بزاره و این فیلم نمونه ایده های خوب یک معلم خلاق رو به نمایش گذاشته.
جادههای سرد
سال ۱۳۶۴
این فیلم داستان یک معلم پیری هست که توی یخبندان محل زندگی به جای تدریس توی کلاس درس بیشتر خارج از مدرسه درس و مهارت های زندگی رو به دانش آموز هاش نشون میده.
مجموعه مدیر – معلم صبور و مهربان
سال ۱۳۷۶
این مجموعه تلویزیونی داستان بچه های گیلانی است که در مدرسه شبانه روزی تحصیل می کنند و هر روز با چالش های جدیدی مواجه میشند.
دبیرستان
سال ۱۳۶۵
این داستان درباره یک معلمی هست که زمانی به خاطر نادانی های جوانیش دچار دام اعتیاد شد و حال به عنوان یک معلم اثر گذار نمیخواد دانش آموزانش خدایی نکرده در این راه قدم بگذارند. او تو یک بازه نمانی متوجه علائم اعتیاد یکی از دانش آموزانش میشه و تمام تلاش خود را میکنه که دانش آموزش رو از این شرایط فعلی نجات بده .
رابطه
سال ۱۳۶۵
این فیلم با بازیه خسرو شکیبایی در این فیلم که نقش همان معلم دلسوزی را بازی میکند که میتواند تا حدودی قدرت تکلم را به این نوجوان مشکل دار در تکلم برگرداند.
بازی دقیق و هنرمندانه شکیبایی و درک و تسلطش به زبان اشاره در صحبت با دانشآموزان ناشنوا او را در شمایلی متفاوت از معلم نشان می دهد
فیلم پشت پرده مه
سال ۱۳۸۳
این فیلم داستان آشنایی و ارتباط و کلنجار های یک پسر بچه ناشنوا با معلم بد اخلاقی ست که در ادامه نسبت به مادر پسر بچه علاقه مند میشه و مسیر داستان به سوی یک داستان عاشقانه پیش میره.
فیلم خورشید
سال ۱۳۹۸
این فیلم به بازی جذاب جواد عزتی به عنوان یک معلم هم دل و همراه با دانش آموزان بود و به خاطر تجربه جدید او با بازیکردن با کودکان کار به خوبی نقش الگویی موثر رو در ارتباط با این قشر دانش اموز ها به تصویر کشید.
بمب؛ یک عاشقانه
سال ۱۳۹۶
این فیلم جز اون دسته از فیلم های شیرین و دلنشین هست که مخاطبان خودش رو به حال و هوای دهه۶۰ میبره. پیمان معادی در این فیلم جدای از بخش مربوط به زندگی خانوادگیاش، ناظمی دلسوز و فداکار را بازی میکند که برخلاف مدیر سختگیر مدرسه (سیامک انصاری)، هوای دانش آموزان را دارد. این متانت و صبوری ایرج ذکایی باعث میشود در آن روزهای بمباران و جنگ، دانش آموزان کمی با او احساس نزدیکی و دوستی داشته باشند.
فروشنده
سال ۱۳۹۴
توی این فیلم نقش معلم با همان تک سکانس کلاس درس، یکی از ملموسترین معلمهای تاریخ سینما را نمایش میده. با اینکه مهمترین اتفاق فیلم در خانه عماد و رعنا میافتد و آنها را بیشتر به عنوان یک زوج هنرمند تئاتری میبینیم که مشغول تمرین و نمایش نمایشنامه «مرگ فروشنده» نوشته آرتور میلر هستند، اما شغل معلمی عماد هم نقشی مؤثر و دراماتیک در قصه داره.
پرنده کوچک خوشبختی
سال ۱۳۶۶
این فیلم درباره دختری به نام ملیحه هست که به خاطر ضربه روحی در کودکی قدرت تکلم خودش رو از دست داده و با یادآوری گذشته دچار تشنج عصبی میشه. او با همه دعوا میکنه و با کسی دوست نیست و یک بار هم اقدام به خودکشی میکنه تا اینکه با ورود خانم شفیق ، تغییراتی در زندگی ملیحه اتفاق میافتد. خانم شفیق، معلمی است که تعلیم بچههای کر و لال را بر عهده دارد و با حل مشکلات روانی ملیحه، او را به حرف میآورد.
کلام آخر
فیلم های ایرانی که تصویر خاصی از یک معلم تاثیر گذار و دغدغمند رو به تصویر کشیده ، خود به نوبه خودش مخاطب های زیادی داشت. هر کدام نمونه بارز یک معلم هدف دار و عاشق معلمی بود و میشه از اونها الگو گرفت . خوشحال میشیم تحلیل و یا نظراتتون رو با ما به اشتراک بزارید ویا برای پشتیبانی مجموعه ارسال کنید.
سوال های متداول شما
راه های کسب تجربه چطوری هست؟
تجربه شخصی هر فرد، شرکت در کارگاه ها و …. مواردی که ذکر شد.
بهترین راه کسب تجربه چیه ؟
چون زمان کمتری برای دیدن فیلم نسبت به سایر موارد لازم هست دیدن فیلم های مفید در این زمینه پیشنهاد میشه.
دیدگاهتان را بنویسید