تاثیر فضای مجازی در قبولی دانشگاه فرهنگیان
چطور فضای مجازی مسیر شما را به دانشگاه فرهنگیان می سازد؟
تاثیر فعالیت در فضای مجازی بر مصاحبه فرهنگیان 1404
1.مصاحبه دانشگاه فرهنگیان جایی که زندگی آنلاین شما بررسی میشود:
عبور از فیلترهای مختلف برای رسیدن به فرهنگیان !
این روزها رسیدن داوطلب کنکور به دانشگاه فرهنگیان را میتوان به گذر رستم از هفت خان تشبیه کرد! برای پذیرش در اکثر رشته های دانشگاهی ایران ، همین که تراز خوبی در کنکور و امتحانات نهایی بگیرید کافیست و دریافت مجوز ورود به آنها فقط منوط به این دو شرط است .
اما برای پذیرفته شدن در دانشگاه فرهنگیان ، علاوه بر درصد های خوب دفترچه اختصاصی رشته تان ، تراز بالا در دفترچه ویژه ، نمرات خوب در امتحان نهایی ، سربلند بیرون آمدن از فرایند کانون ارزیابی ، گزینش ، معاینات پزشکی ، تحقیقات محلی و … نیز ضروریست و اگر داوطلبی تمام این خان ها را با موفقیت پشت سر بگذارد ، میتواند دانشجومعلم دانشگاه فرهنگیان شود.
-فضای مجازی ؛ دوست یا دشمن شما در مصاحبه فرهنگیان 1404 ؟
دانشگاه فرهنگیان ، همان آرمانشهریست که بخش زیادی از داوطلبان کنکور ، شبها با رویایش به خواب می روند و روزها به امیدش تلاش می کنند ؛ حال اگر داوطلبی درباره مسائل مورد پرسش در فرایند ارزیابی شایستگی معلمی -که 25 درصد در پذیرش نهایی فرهنگیان موثر است- اطلاعات کامل نداشته باشد ، بلیط قبولی در دانشگاه فرهنگیان را از دست می دهد.
یکی از مهم ترین مسائلی که در مصاحبه فرهنگیان مورد ارزیابی قرار میگیرد ، فضای مجازیست و بدیهی ست که تک تک رفتار های شما در این فضا ، تاثیر زیادی بر رشته و دانشگاه آینده تان می گذارد . ما در این مقاله ، تمام ابهاماتی که درباره تاثیر فضای مجازی بر مصاحبه فرهنگیان 1404 دارید را برطرف خواهیم کرد.
2.فضای مجازی ؛ یک میدان مین برای دانش آموزان و معلمان :
چه مقدار از فضای مجازی استفاده می کنید ؟ به عنوان کسی که سودای معلم شدن در سر دارد ، میدانید یک معلم چگونه باید از فضای مجازی استفاده کند ؟ چه توصیه ای به دانش آموزانتان درباره استفاده از فضای مجازی میکنید ؟ این ها اولین سوالاتی هستند که مصاحبه گرتان از شما در رابطه با فضای مجازی میپرسد ؛ برای کسب نمره عالی در مصاحبه فرهنگیان ، شما باید مناسب ترین پاسخ را به این سوالات بدهید.
– رابطه کنکوری های 1404 با فضای مجازی ، همراه من تا رسیدن به موفقیت یا یک چالش بزرگ ؟
در زمان حضور در مصاحبه فرهنگیان ، شما هنوز یک معلم نیستید ؛ بلکه یک داوطلب کنکور هستید . بنابراین به عنوان یک معلم پاسخ ندهید و از منظر خودتان به قضیه نگاه کنید. بگویید به خاطر کنکور نمیتوانید زیاد از فضای مجازی استفاده کنید و برای اشکالات درسی و استفاده از محتوای آموزشی از وسایل الکترونیکی و فضای اینترنتی استفاده میکنید . البته قطعا شما و مصاحبه گرتان میدانید که تنها استفاده شما از فضای مجازی ، آموزش و یادگیری نیست !
و گاهی در زمان های فراغتتان ، لا به لای برنامه فشرده و سنگین آمادگی کنکور ، سری به فضای مجازی میزنید. در این زمینه دروغ نگویید . واضح بگویید هم برای اموزش و مطالعه و هم برای استراحت و تفریح از فضای مجازی استفاده میکنید.
– پرسش درباره استفاده یک معلم از فضای مجازی ؛ اطلاعات به روز یا زمینه آسیب پذیری ؟!
به عنوان معلم آینده ، مزایا و مضرات فضای مجازی برای معلمان از شما پرسیده خواهد شد. فضای مجازی ، به معلم این امکان را می دهد که به منبع بی نهایتی از اطلاعات و داده های آموزشی دست یابد و از آن ها برای بهبود تدریسش استفاده کند. معلم میتواند با مراجعه به صفحات مختلف مجازی ، یاد بگیرد چگونه یادگیری را در دانش آموزانش تقویت کند ، چگونه درسش را به بهترین و ماندگارترین شکل در ذهن مخاطبانش جا بیندازد و چگونه به منبع عظیمی از نمونه سوالات مهم دسترسی یابد .
در کنار این فرصت ها ، فضای مجازی و هوش مصنوعی میتواند معلم را به اتکای بیش از اندازه به از این فضا و از بین رفتن خلاقیت های ذاتی بکشاند ؛ تا جایی که معلم تبدیل به یک تلقین کننده از سایت های خارجی تبدیل شود که بدون شخصی سازی داده ها آن ها را در اختیار دانش آموز قرار دهد. خطر افشای اطلاعات و سوءاستفاده های اینترنتی نیز همواره در کمین است. اینجاست که معلم باید برای استفاده صحیحی از فضای مجازی برنامه ریزی کند.
-اگر معلم باشید ، چطور دانش آموزان را درباره فرصت های طلایی و دام های خطرناک حضور در فضای مجازی راهنمایی میکنید ؟
برای پاسخ به این سوال ، باید ابتدا توجه داشته باشید که استفاده از فضای مجازی برای همه دانش آموزان توصیه نمیشود و دانش آموزان باید از محتوای مختص سن خودشان بهره مند شوند . انتظار می رود شما به عنوان معلم آینده آگاه باشید و به دانش آموزانتان ، نحوه استفاده درست از فضای مجازی و دام های احتمالی پیش رویشان را بیاموزید.
مزایایی نظیر یادگیری از طریق ویدیوهای آموزشی ، حضور در کلاس های آنلاین و استفاده از فایل رایگان کتاب ها به جای پرداخت هزینه زیاد برای تهیه آنها از جمله آثار مثبت فضای مجازی برای دانش آموزان است. در مقابل ، خطر سوءاستفاده افراد سودجو ، برخورد با موضوعات غیر مرتبط به رده سنی دانش آموزان ، اعتیاد به فضای مجازی ، غرب زدگی و الگو گرفتن بیش اندازه و زیان بار از این فضا و … از آثار منفی حضور ناامن دانش آموزان به ویژه در سنین پایین در فضای مجازی است .
3.پیام رسان ها ؛ چرا انتخاب شما برای مصاحبه گران فرهنگیان 1404 مهم است ؟
در دنیای کنونی ، انسان ها ناچارند پا به پای قطار سریع السیر تکنولوژی پیام رسان ها راه بیایند تا به قول معروف عقب نمانند؛ اما در کشورما استفاده از برخی پیام رسان ها با محدودیت هایی رو به روست و ما به عنوان یک معلم و از آن مهم تر یک شهروند ایرانی بایستی به قوانین استفاده از پیام رسان های داخلی و خارجی احترام گذاریم .
در روز مصاحبه ، از شما درباره پیام رسان هایی که استفاده میکنید ، سوال پرسیده خواهد شد . توصیه ما آن است که در پاسخ ، هم به پیام رسان های داخلی و هم پیام رسان های خارجی اشاره کنیم .( برای احتیاط از همان روز ثبت نام ، چند پیام رسان داخلی را در تلفن همراهتان نصب کنید.)
-پیام رسان های داخلی ، انتخاب هوشمندانه و معنادار :
می توان گفت وظیفه یک معلم ایرانی ست که در فضایی کاملا ایرانی که با زحمات نخبگان ایرانی تهیه شده ، حاضر شود و با حضورش به دامنه دانش و معلوماتش بیفزاید . در روز مصاحبه ، این وظیفه را فراموش نکنید و حتما عضویتتان در چند پیام رسان داخلی از جمله شاد ، ایتا ، قرار ، بله ، روبیکا و …. را ذکر کنید. تبادل پیام ها ، استفاده از محتوای آموزشی و محتوای سرگرم کننده و … نیز از دلایل استفاده از این پیام رسان هاست .
پیام رسان های خارجی ، آیا استفاده از آن مشکلی ایجاد میکند؟
این روزها درصد کمی از افراد جامعه هستند که اکانت تلگرام یا صفحه اینستاگرام ندارند . قطعا شما و حتی مصاحبه گری که مقابلتان نشسته نیز از این قاعده کلی مستثنی نیستید . اگر در پیام رسان های خارجی از جمله اینستاگرام ، تلگرام ، واتساپ و … عضوید ، بدون تعارف در روز مصاحبه بگویید . تجربه نشان داده در این مسائل به خصوص ، ماه همیشه پشت ابر نمی ماند!
صفحه شما ، شخصیت شماست !
با انتخاب یک پروفایل فوق العاده ، بهانه دست کسی ندهید:
برای تصویر پروفایلتان ، یک عکس همسو با هنجار ها و ارزش های جامعه ایرانی-اسلامی مان انتخاب کنید تا در صورت بررسی ، نقطه سیاهی در پرونده تان ثبت نشود. شایان ذکر است استفاده از تصویر خودتان ، مانعی ندارد اما عکستان ، حتما عکسی باشد که موازین اخلاقی و پوششی در آن رعایت شده باشند . به ویژه خانم ها ، از قرار دادن تصویر بدون حجاب و کم حجاب یا با آرایش زیاد در پروفایل جدا خودداری کنید. شما از لحظه ثبت نام در کنکورفرهنگیان زیر ذره بین هستید !
-اشتباهات نابخشودنی در فعالیت های مجازی :
کسی که با انجام رفتارهای احمقانه در اینستاگرام سعی در جذب مخاطب دارد ، کسی که با انجام رفتار های متناقض با دین اسلام در صفحه اش ، میخواهد خود را روشن فکر نشان دهد ، کسی که کانالی با محتوای غیر اخلاقی یا ضد ایرانی را مدیریت میکند و شمار بسیار زیادی از کاربران فضای مسموم مجازی ، لیاقت قرار گرفتن در جایگاه رفیع معلمی را ندارند . معلمی ، شغلی ست که نه با اجسام بلکه با روح ها سروکار دارد و تک تک رفتار های معلم روی شخصیت نسل های بعدی ایران ، اثرگذار است ؛
لذا انتشار مطالب غیر اخلاقی ، ناهمسو با ارزش های دینی و در تضاد با قوانین جمهوری اسلامی ایران ، برای داوطلبان کنکور فرهنگیان 1404 قابل قبول نیست و در صورت مشاهده این قبیل فعالیت ها در صفحات مجازی هر یک از داوطلبان مصاحبه ، خطر کاهش امتیاز مصاحبه و حتی حذف از فرایند ورود به دانشگاه فرهنگیان وجود دارد.
آیا واقعا مصاحبه گران در فضای مجازی شما سرک میکشند ؟ حقیقت یا شایعه ؟
هرگز فراموش نکنید که طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تمامی فعالیت های داوطلبان کنکورفرهنگیان 1404 از جمله فعالیت های مجازی از موقع ثبت نام در این کنکور ، مورد بررسی قرار میگیرد. ارزیابی کلی فعالیت های مجازی شما و پرسش در زمینه فضای مجازی ، قطعا در دستور کار عوامل مصاحبه فرهنگیان استانتان قرار دارد اما اینکه آیا عضویت یا عدم عضویت ، تصویر پروفایل ، پست ها و …. شما در تک تک پیام رسان های داخلی و خارجی ، با کمال دقت بررسی میشود یا خیر ، کاملا وابسته به میزان حساسیت هسته گزینش استان محل زندگی تان است و از آنجایی احتیاط ، شرط عقل است ، از بدو ثبت نام در کنکورفرهنگیان ، رفتاری کنترل شده داشته باشید.
فالور ها و فالویینگ هایتان بیشتر از حرف هایتان میگویند !
تعدادی از سوالاتی که مصاحبه گر مرحله گزینش از شما در روز مصاحبه میپرسد ، آن است که در فضای مجازی چه کسانی را دنبال میکنید ؟ هدفتان از دنبال کردن این افراد چیست؟ اگر معلم شدید ، دنبال کردن چه افرادی را به دانش آموزانتان توصیه میکنید ؟ با پاسخ های حساب شده و عقلانی ، امتیازتان را به راحتی افزایش دهید .
چرا دنبال کردن افراد علمی و معتبر شما را جلو میندازد ؟
توصیه نمیکنیم خودتان را فردی نشان دهید که فقط پست های علمی را لایک میکند یا فقط به محتوای پیج های دانشمندان علاقه دارد ! اما به نظر می رسد اینکه خود را فردی معرفی کنید که به دانش علاقه دارد و بخشی از حضورش در فضای مجازی را به یادگیری اختصاص داده و بخشی از آن را به محتوای سرگرم کننده ، تاثیر مثبتی در امتیاز مصاحبه شما داشته باشد. میتوانید سایت ها و پیج های کنکوری نظیر کنکورسلام ، ماز ، فرهنگ یار و … را نام ببرید و درباره نقشی که در موفقیت شما داشتند ، صحبت کنید .
-فالو کردن افراد ممنوعه ؛ دردسری که شاید ندانید ایجاد می کنید :
خودتان را جای مسئولین گزینشتان بگذارید ! صفحه دو نفر را بررسی میکنید تا بگویید شایستگی لازم برای معلم شدن را دارند یا خیر . در لیست فالویینگ های نفر اول ، چند بلاگر و واینر با محتوای سازگار با قوانین جمهوری اسلامی ایران ، چند پیج آموزشی برای کنکور و صفحه چند نفر از معلمان کنونی را میبینید .
اما با بررسی صفحه نفر دوم ، چشمتان به فهرستی از افراد سیاسی با سابقه غیرقابل قبول ، چند صفحه با محتوای غیر اخلاقی ، چند نفر از هنرمندان به قول معروف آن ور آبی و تعدادی صفحه معاند میخورد ! از نظر خودتان اگر توانایی های هردو را یکسان درنظر بگیریم ، کدام شخص برای جایگاه معلم آینده مناسب تر است ؟ بنظر شما والدین فرزندان ایران ، به کدام یک اعتماد بیشتری دارند ؟
پاسخ روشنی که به سوالات بالا می دهید ، همان نکته ایست که برای سربلندی در مصاحبه فرهنگیان 1404 باید رعایت کنید ؛ از دنبال کردن افراد و صفحاتی که فعالیتشان از سوی نظام جمهوری اسلامی تائید شده نیست ، پرهیز کنید.
پست های سیاسی ؛ بمب ساعتی در اینستاگرام شما !
طرز فکر سیاسی در مصاحبه فرهنگیان 1404 چقدر مهم است ؟
شما به عنوان یک جوان ایرانی و معلم آینده نباید خودتان را در مصاحبه فرهنگیان ، فردی ناآگاه از مسائل سیاسی یا فردی که درباره هر مسئله ای دیدگاه مستقل سیاسی دارد ، نشان دهید . همه ما باید از مسائل سیاسی و مشکلات داخلی و بین المللی ایران عزیزمان ، آگاهی کافی – نه کم و نه زیاد – داشته باشیم . مهم ترین نکته آن است که اخبار سیاسی تان را از منابع صحیح و مورد تائید به دست آورید.
اطلاعات بیشتر در این زمینه را در لینک مقاله صفر تا صد مصاحبه فرهنگیان 1404 و لینک مقاله تاثیر مسائل سیاسی در مصاحبه بخوانید.
لایک کردن یک پست یا خراب کردن آینده ؟! مسئله این است !
همه ما آشناییم با انبوه پیج هایی که تنها فعالیتشان در زمینه پست های سیاسی ناهمسو با سیاست های جمهوری اسلامی ایران است ؛ لایک ، انتشار مطالب و هرگونه فعالیت در این صفحات را به چند دلیل توصیه نمیکنیم :
الف) این گونه صفحات با اهداف آسیب به ایران و ایرانیان و با حمایت های دشمنان ملت ایران تاسیس می شوند و بخش بزرگی از مطالبی که منتشر میکنند را با چاشنی دروغ آمیخته اند. شما باید بعنوان معلم آینده به این نکته توجه کافی را داشته باشید.
ب) هرگونه فعالیت در این گونه صفحات ، غیرقانونی بوده و پیگرد قضایی به دنبال دارد . یک معلم ، با قوانین کشورش آشناست و به آنها احترام میگذارد.
پ) دانشگاه فرهنگیان حساسیت بسیار زیادی در زمینه های سیاسی دارد و همه دانشجومعلمان و داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان بایستی طبق این آئین نامه رفتار کنند.
فیلترشکن و ماهواره ؛ سوالات پنهان مصاحبه فرهنگیان 1404 !
پاسخ منطقی به فیلترشکن :
پاسخ به سوالات در زمینه فیلترشکن هنوزم که هنوز است ، در هاله ای از ابهام قرار دارد ! از طرفی نزدیک 90 درصد کاربران ایرانی از جمله رئیس جمهور و مسئولین و حتی شاید شخص مصاحبه گرتان ، در فضای فیلترشده فعالیت دارد و به ناچار از فیلترشکن استفاده میکنند .
از یک طرف هم استفاده از فیلترشکن در ایران ممنوع است . معقول ترین پاسخ به این سوال ، صادقانه ترین پاسخ است . دلایل منطقی تان برای استفاده از فیلترشکن را بیان کنید و در صورت مواجهه با بازخورد منفی بگویید : ” بیشتر از برنامه های فیلترنشده داخلی استفاده میکنم اما اگر لازم باشد ، دیگر از فیلترشکن استفاده نمیکنم “
-آیا ماهواره مسیر من برای رسیدن به دانشگاه فرهنگیان را ناهموار میکنید ؟
در خانه شما ماهواره وجود دارد ؟ چه کانال هایی را تماشا میکنید ؟ توصیه میکنیم حتی اگر در منزل ماهواره دارید ، به این سوال پاسخ مثبت ندهید و فقط به این نکته اکتفا کنید که گاهی در منزل آشنایان ، تماشاگر کانال های فارسی غیر معاند بوده اید !
بزرگترین چالش های پاسخ به سوالات مصاحبه فرهنگیان 1404 درباره فضای مجازی:
صداقت یا دروغ ؟ کدام مسیر مرا به موفقیت می رساند ؟
اگر از خوانندگان مقاله لینک مقاله مادر مصاحبه بوده باشید ، مفصل توضیح داده ایم که بنا به چند دلیل ، سعی کنید صادق باشید اما صداقت زیاد هم خوب نیست ! در کل ، بهترین پاسخ ، راستگویی همراه با رعایت حدود و ملاحظات قانونی است. در ضمن به راحتی می توان از دروغ های داوطلبان در سوالات فضای مجازی پرده برداشت ؛ بنابراین بهترین تضمین برای نمره عالی در این بخش ، رفتار صحیح و در چهارچوب در فضای مجازیست .
وقتی حتی مصاحبه گران هم از فضای مجازی استفاده میکنند چرا بترسیم ؟
اولا بارها به این نکته اشاره کرده ایم که در مصاحبه فرهنگیان اعتماد به نفس و فن بیان است که شما را از سایر دعوت شدگان ، متمایز میکند؛ بنابراین اجازه ندهید ترس و اضطراب در هیچ سوالی اعم از سوالات فضای مجازی بر شما مستولی شود .
دوما شما درباره میزان حساسیت مصاحبه گران بر موضوعات مورد سوال در باب فضای مجازی هیچ اطلاعاتی ندارید و نمیدانید که آیا فرد مقابلتان فیلترشکن دارد یا نه ، تصویری در پروفایلش گذاشته یا نه ، کدام پست را لایک کرده و کدام را نه ! بنابراین عقل سلیم توصیه میکند با اعتدال پیش بروید و فعالیتی خارج از محدوده قوانین ، اخلاق و دین نداشته باشید .
بله. بخش مهمی از مصاحبه فرهنگیان به ارزیابی شخصیت و سوابق داوطلب برمیگردد و فضای مجازی هم جزئی از هویت شماست. مصاحبهگران ممکن است صفحات عمومی، رفتار در پیامرسانها، عکس پروفایل و حتی فالوورها را بررسی و سوالاتی درباره آن بپرسند.
– چقدر و چطور از فضای مجازی استفاده میکنی؟
– از کدام پیامرسانها استفاده میکنی و چرا؟
– آیا صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام داری؟
– هدف از فعالیتت در فضای مجازی چیست؟
– چه کسانی را دنبال میکنی؟ چه سایتهایی مراجعه میکنی؟
بهترین جواب، صداقت همراه با تعادل است؛ بگویید “به خاطر تمرکز روی کنکور، کمتر استفاده میکنم، اما گاهی برای آموزش و رفع اشکال یا گذراندن اوقات فراغت سراغ شبکههای اجتماعی میروم.
بله. عضویت فعال در پیامرسانهای داخلی مثل شاد، ایتا، بله و روبیکا در مصاحبه فرهنگیان یک امتیاز مثبت در راستای رعایت قوانین و حمایت از تولید داخلی محسوب میشود.
پیجهای درسی، مشاورهای، اساتید معتبر، معلمان یا حتی چهرههای علمی و فرهنگی برای فالو کردن بسیار مناسب است. به دنبال کردن صفحات بینامونشان، افراد دارای سابقه منفی یا پلتفرمهای ضداخلاقی اصلا توصیه نمیشود.
بله! فعالیت در صفحات سیاسی مخالف یا حساس برای فرهنگیان خطرناک است؛ لایک، کامنت یا به اشتراکگذاری پستهای غیرمجاز میتواند نتیجه مصاحبه را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
این محتوا چقدر برای شما مفید بود ؟
امتیاز شما به ما انرژی بیشتری میده :
میانگین امتیاز ها 5 / 5. شمارش امتیاز 1
اولین نفری باشید که امتیاز میدید:))
دیدگاهتان را بنویسید